Hvorfor behandle tarmkræft så hurtigt som muligt?

Kolorektal cancer (eller tyktarmskræft) er en sætning, der bruges til at beskrive alle typer tyktarmskræft. De fleste tilfælde af tarmkræft begynder med godartede celleklumper, der udvider sig til polypper. Nogle af disse polypper kan omdirigere til tyktarmskræft over tid. Der er chance for behandling af irritabel tyktarm.


I Danmark diagnosticeres omkring 4000 nye tilfælde af tarmkræft hvert år, hvor cirka 20.000 mennesker lever med en tyktarmskræftdiagnose (både dem, der er erklæret raske, og dem, der fortsætter i behandling).

Desværre har forekomsten af ​​nye tilfælde af tarmkræft været stigende i de senere år.




De fleste mennesker bliver overrasket, når de får en kræftdiagnose. Angst og frygten for at dø af tilstanden har overmandet mange mennesker. Diagnosen kan være invaliderende for nogle mennesker, da alt pludselig virker uoverskueligt og absurd. Med behandlingen af ​​irritabel tyktarm begynder andre at udtænke strategier til at håndtere sygdommen og dens behandling.


Selvom tyktarms- og endetarmskræft er farlige sygdomme, er prognosen markant bedre nu, end den var for bare fem år siden. Tarmkræftbehandlingen er gået betydeligt frem, ikke kun i den operationelle del. Men også i forhold til de typer behandling, der tilbydes før og efter operationen. De, der ikke kan helbredes for tarmkræft, kan nu forlænge deres liv og forbedre deres livskvalitet.



Hvad får dig til at udvikle tarmkræft?


Kroppens celler deler sig normalt kun så meget, som det er nødvendigt. Adskillige indviklede processer styrer delingen af ​​celler. Hæmorider eller lignende Polypper dannes, når celler i tarmslimhinden udvider sig hurtigere, end de burde, normalt på grund af en funktionsfejl i en eller flere regulatoriske processer. Selvom nogle polypper er forløbere for tarmkræft, udvikler ikke alle polypper sig til malignitet. Polypper kan omgå ethvert andet reguleringssystem, der regulerer celleproliferation, opnå selvkontrol og gå til kræft. Besøg kirurgens hjemmeside for yderligere detaljer.

Comments