Hvorfor Er Koloskopitesten Udført?

 En koloskopi er en undersøgelse for at opdage abnormiteter i tyktarmen (tyktarmen) og endetarmen, såsom hævede, irriterende væv, polypper og kræft.


Et fleksibelt, langt rør indføres i endetarmen under en koloskopi. Et lille videokamera i spidsen af ​​røret gør det muligt for lægen at observere hele det indre af tyktarmen.



Polypper og andre typer unormalt væv kan fjernes under en koloskopi, om nødvendigt, gennem skopet. Under en koloskopi kan vævsprøver (biopsier) også indsamles. Din læge kan foreslå en koloskopi, hvis:


Undersøg tarmtegn og symptomer: Forstoppelse er et almindeligt problem. Det kan behandles med kost, motion og medicin. Men hvis din forstoppelse ikke forbedres med disse foranstaltninger, kan din læge anbefale en koloskopi for at udelukke andre årsager til besvær med at få afføring.


Tyktarmskræft: Hvis du har en gennemsnitlig risiko for tyktarmskræft, hvilket betyder, at du ikke har andre risikofaktorer end din alder, kan din læge anbefale at få en koloskopi hvert 10. år, hvis du er mindst 45.


Hvis du har andre risikofaktorer, kan din læge råde dig til at blive screenet hurtigere. Koloskopi er en af ​​de få muligheder for screening for tyktarmskræft. Tag en snak om sagen med din primære læge.


Søg efter flere polypper: Hvis du har en historie med polypper, kan din læge råde dig til at gennemgå en efterfølgende koloskopi for at opdage og fjerne eventuelle yderligere polypper, der måtte være dannet. Dette gøres for at mindske sandsynligheden for, at du udvikler tyktarmskræft.




Håndter et problem: En koloskopiundersøgelse kan udføres for at behandle dig på en eller anden måde, såsom ved at indsætte en stent eller fjerne noget fra din tyktarm.


Bundlinjen!

En koloskopi undersøgelse påviser abnormiteter i tyktarmen (tyktarmen) og endetarmen. Under en koloskopi kan vævsprøver (biopsier) også indsamles.


Du kan blive stillet spørgsmål om din sygehistorie og bedt om at besvare nogle spørgsmål, der vil hjælpe lægen med at træffe en informeret beslutning om, hvorvidt du skal gennemgå proceduren.

Comments